Vsak dan na evropskih cestah umre 70 ljudi

Datum objave: 29.03.2017

Pod pokroviteljstvom evropske komisarke za transport mag. Violete Bulc in gostitelja, transportnega ministra Malte Joe Mizzija, v Valletti poteka dvodnevna konferenca ministrov za transport EU, ki se je udeležuje tudi predsednik Zavoda Varna pot in podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč (FEVR) Robert Štaba. Eden izmed ciljev ministrske konference je sprejetje deklaracije ministrov do leta 2050, ko na cestah EU ne bi bilo več smrtnih žrtev.

--
Na evropskih cestah vsak dan umre 70 ljudi. To je, kot je izpostavila evropska komisarka mag. Violeta Bulc, nesprejemljivo dejstvo, ki smo ga dolžni spremeniti. Spremeniti v edini humani cilj: da na cestah ne bi ugasnilo nobeno življenje več in da v prometnih nesrečah ne bi bilo poškodovanih udeležencev.

Ministrom in drugim gostom na najvišji ravni je v imenu žrtev prometnih nesreč spregovoril tudi predsednik FEVR Jeannot Mersch. Komisarki, ministrom in drugim udeležencem se je zahvalil za vse, kar storijo za zmanjšanje števila umrlih in poškodovanih, ter jih spodbudil k še več aktivnostim na tem področju.

Če je bila praksa podobnih konferenc v preteklosti predstavitev aktivnosti posameznih držav in organizacij, je na tej, ki poteka pod pokroviteljstvom komisarke Bulc, več pozornosti namenjeno aktivni izmenjavi znanja med udeleženci. Z delom v skupinah so deležniki – predstavniki držav in člani nevladnih organizacij –, pripravljali strokovna izhodišča, ki bodo vsebinska podlaga uresničevanja in implementacije ministrske konference Vizije 0 do 2050 leta.

»Ključ uspeha vseh na konferenci je povezan s spoštovanjem osnovnih civilizacijskih vrednot, kot so zdravje in življenja vseh udeležencev v prometu, medsebojnega povezovanja in konkretnega dela na lokalni, nacionalni, evropski in svetovni ravni,« je poudaril Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna in podpredsednik FEVR, ki se je srečal s številnim udeleženci konference. Kot je še izpostavil, je konferenca odlična priložnost za predstavitev različnih interdisciplinarnih vidikov, izmenjave izkušenj in področij dela različnih organizacij.ETSC Press release_EU road death figures: third year of poor results
ETSC Press release_Transport ministers call for target to reduce serious road injuries

Galerija

5 / 13

Prevedi:

Get Adobe Flash player

© Zavod Varna pot, 2012.
Vse pravice pridržane.
T 05 995 50 22, E info@varna-pot.si
W www.varna-pot.si
Postanite naš simpatizer na Facebooku.
Pridružite se nam in bodite obveščeni o akcijah
in zadnjih dogodkih.
Facebook.com/varna_pot

E - novice

Vaša prijava na e-novice je uspešna.

Za potrditev vaše pošte smo vam poslali e-sporočilo.